Select Page

Visita guiada al jaciment el 29 d’abril.

L’Ajuntament d’Altea, a través de les regidories d’Urbanisme i Cultura, i la Universitat d’Alacant han signat un conveni de col·laboració per continuar els treballs d’intervenció arqueològica al jaciment Romà de Sogai. Així ho han informat l´edil d´Urbanisme Jose Orozco i la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

La Universitat d’Alacant iniciarà l’excavació arqueològica de les restes de les estructures localitzades al jaciment de Sogai mitjançant sondejos realitzats el passat any 2022. Esta acció s’emmarca dins d’un pla general de recerca de la UA anomenat “Explotació de l’espai agrari rural al món antic al voltant del riu Algar” guiat pels directors de la intervenció, el Dr. Juan Francisco Álvarez Tortosa, Alexandre Jesús Pérez Prefasis, arqueòleg alteà, Jaume Martínez Garcia, director científic i Jaume Molina Vidal catedràtic de la Universitat d’Alacant.

El projecte es fa per segon any consecutiu dins un conveni de col·laboració que han signat l’Ajuntament d’Altea i la Universitat d’Alacant. El Consistori aportarà 8.000 euros per continuar amb el projecte, que es converteix en una oportunitat única per al coneixement sobre la història antiga del nostre passat i la seua posada en valor. Han assenyalat els regidors alteans.

La intervenció compta amb dos grans sectors diferenciats: una amb restes hidràuliques que s’associen a unes termes romanes, així com diferents estructures pendents del seu estudi, i un segon sector, on es van descobrir les restes d’un mur de més de 10 metres de llarg i abundant material ceràmic, que podrien indicar que es tractaria d’un peristil romà.

Els treballs d’excavació que tenen lloc estos dies tenen una durada de 15 dies i són realitzats pels directors de la intervenció, investigadors i estudiants vinculats a la Universitat d’Alacant; així com voluntaris. A tots ells Aurora Serrat i Jose Orozco agraeixen la seua participació que, juntament amb els amos dels bancals, fan possible la realització d’este projecte de recerca.

Des de l’Ajuntament d’Altea s’anuncia dos visites al jaciment el dissabte 29 d’abril, a les 9:30 i a les 11:00 del matí, amb eixida des de l’aparcament de la finca Santa Bàrbara. Una vegada els participants arriben al jaciment s’explicaran les intervencions realitzades i les restes aparegudes.

 

Pin It on Pinterest